Maak kennis met een MarthaZorger

“Nu mijn kinderen groter worden, wilde ik iets gaan doen wat meerwaarde heeft voor mensen. Toen zag ik een artikel in de krant over MarthaZorg en wist meteen dat het iets voor mij was. Sinds vorig jaar werk ik tien uur per week met drie vaste cliënten in een instelling en een aanleunwoning.

Aandacht geven

Ik geniet ervan een lach op het gezicht van iemand te toveren. Om één-op-één aandacht te kunnen geven, waar bijvoorbeeld de verpleegkundige in de instelling niet altijd aan toekomt. Met elke cliënt ga ik naar buiten en soms gaan we ergens iets drinken. Voor een cliënt kook ik ook. Daarna eten we en doen we samen de afwas. Dan heeft de cliënt een leuke middag of avond gehad, maar ikzelf ook.

Ik vind het heel mooi om deze aanvullende zorg te kunnen geven. Met de familie heb ik altijd direct contact na ieder zorgmoment. Dat wordt erg gewaardeerd en zo leeft de familie mee.

Nog meer inleven

Vanuit MarthaZorg volgen we ook bijscholing, zoals een cursus over dementie. Daardoor kan ik me nog beter inleven in mijn cliënten. Een verhelderend advies vond ik om langer te wachten op antwoord als je iemand met dementie een vraag stelt. En om juist wel in te gaan op hun verhalen over vroeger en hun familie, in plaats van hen hiervan af te leiden. Het is belangrijk om aandacht te geven aan het gevoel dat eronder ligt.”